Aloittelijalle sopiva frisbeegolf-rata Hiittenharjun rinnalle

Harjavallan kaupungista puuttui aloittelijaystävällinen metsärata frisbeegolfin harrastajille. Harjavalta Discgolf ry lähti täyttämään tarvetta Leader-hankkeella.

Harjavallan discgolf ry on perustettu vuonna 2015. Aikaisemmin seura on jo hallinnoinut Hiittenharjun frisbeegolf-rataa, joka on haastava metsärata.

– Idea uuden radan rakentamiseen lähti tarpeesta. Kaupungistamme puuttui aloittelijaystävällinen metsärata ja tätä aukkoa lähdimme täyttämään. Uusi rata rakentuu Savirapakonkallion metsään, Teemu Aho Hvdg ry:stä kertoo.

Hänen mielestään Leader-rahoituksen hakeminen oli suhteellisen helppo projekti, joskin järjestelmä on hieman kankean oloinen.

– Muutoksia on mahdoton ajaa sisään jälkikäteen ja tämä on aiheuttanut toisinaan haasteita. Mutta kaikkineen Leader on oikein mainio väylä hommata rahoitusta yhdistyksille.

Teemu Aho sanoo, että pienen seuran olisi ollut lähes mahdoton toteuttaa tällaista projektia ilman Leader-tukea.

– On siis hyvä, että tällainen järjestelmä on olemassa. Karhuseutu on auttanut aina tarvittaessa ja tuntuu, että siellä ymmärretään paikallisen toiminnan tärkeys. Suuri kiitos siis Leader-porukalle ja eritoten Karhuseudulle.