Frisbeegolfin suosio kasvaa: monipuolinen rata valmistuu Kokemäen Risteelle

Harrastajamäärän hurja kasvu ja harrastuspaikkojen ruuhkaisuus loivat tarpeen uuden frisbeegolf-radan rakentamiseen.

 

Kokemäellä toimiva Friba-Tikat ry heräsi keväällä 2022 siihen, että frisbeegolfin harrastajamäärät kasvavat hurjaa vauhtia. Vuonna 2016 perustetun seuran jäsenmäärä on jo noin 50 jäsentä, mutta erityisesti kasvu on näkynyt seuran hallinnoiman Kokemäen Pitkäjärven radan ruuhkaisuutena.

– Lisäksi halusimme maastoltaan ja haastavuudeltaan erilaisen radan Pitkäjärven rinnalle, Friba-Tikat ry:n puheenjohtaja Markku Koivisto sanoo.

 

Leader-tuki on merkittävä pienelle seuralle

 

Seura alkoi suunnitella uutta rataa ja päätti hakea sen rakentamiseen Leader-tukea. Koska Friba-Tikat oli aikaisemmin tehneet Leader-tuella Pitkäjärven ja Tulkkilan ratojen laajennukset, oli hakuprosessi entuudestaan tuttu.

– Aluksi hakujärjestelmä saattaa tuntua haastavalta käyttää, mutta kun ideasta saa kiinni, sujuu hakeminen yllättävän helposti. Vain muutamat kustannusten laskemiskaavat ovat todella haastavia, varsinkin, kun lasketaan osuuksia kokonaissummasta. Hakuprosessista ei kuitenkaan tarvitse selviytyä yksin, vaan Karhuseudun asiantuntijat ovat ammattilaisia, jotka neuvovat joka asiassa eteenpäin.

Leader-tuen merkitys on ollut seuralle todella suuri.

– Pienen seuran olisi todella vaikea saada tällainen projekti tehtyä ilman Leader-rahoitusta.

Markku Koivisto suosittelee Leader-rahoitusta muillekin yhdistyksille. Olennaisimpina asioina hän mainitsee sen, että hankkeen kulut kannattaa pitää kurissa ja kaikki kuitit tallella. Lisäksi hankkeessa tulee tehdä juuri niitä asioita, mitä hankesuunnitelmassa on ilmoitettu.

–Yhdistyksen kannalta parasta Leader-rahoituksessa on se, että oman rahan osuutta pystyy kokonaisuudesta vähentämään talkootöillä.