Hae Leader-tukea yhteisösi idean toteuttamiseen

Yhdistystoimija, voimme tukea EU:n maaseuturahastosta yleishyödyllisiä yhdistyksiä esimerkiksi investoinneissa sekä toiminnan käynnistämisessä ja  kehittämisessä. Erityisesti haluamme kannustaa alueemme asukkaita yhteisölliseen toimintaan.

 

Leader-hankkeella toteutetaan monenlaisia ideoita, jotka parantavat maaseudun palveluja ja viihtyisyyttä. Leader-hankkeet lähtevät tarpeesta ja niiden tuloksena syntyy aina jotakin uutta. Hae Leader-rahaa määritellyn idean toteuttamiseen. Ole yhteydessä Leader-ryhmään jo varhaisessa vaiheessa, kun alat suunnitella ideastasi hanketta. Autamme idean kehittelyssä ja tukihaun joka vaiheessa.  Voitte ottaa yhteyttä hankeneuvojaamme ja kysyä mahdollisuuksistanne saada tukea.

 

Tuen haku on jatkuva.

 

 

Leader-hankkeet ovat yleishyödyllisiä

Hankkeiden on oltava yleishyödyllisiä eli tuki ei saa kohdistua harvoille, ennalta määrätyille edunsaajille eikä hankkeen pääasiallinen tarkoitus saa olla taloudellinen toiminta tai voiton tavoittelu.

Hakijana voivat olla rekisteröityneet yhdistykset, oppilaitokset, säätiöt ja kunnat sekä muut julkisoikeudelliset yhteisöt. Myös yksityisoikeudellinen yhteisö voi olla hakijana, mikäli sen tarkoitus on muu kuin taloudellinen toiminta ja voiton tavoittelu.

 

Hae vuoden 2020 aikana

Jos pohdit rahoituksen hakemista, ota mahdollisimman pian yhteyttä ja kysy mahdollisuuksistasi saada tukea, sillä meneillään oleva ohjelmakautemme päättyy pian.

Vuosi 2020 on viimeinen vuosi, kun rahoitusta voidaan myöntää nykyisillä kriteereillä. Hankkeen toteutusaikaa on kuitenkin mahdollista myöntää vuoden 2022 loppuun.


Valmistelemme parhaillaan strategiaa uudelle ohjelmakaudelle 2021–2027.

Näin haet Leader-tukea!