Hae Leader-tukea yhteisösi idean toteuttamiseen

Yhdistystoimija, voimme tukea EU:n maaseuturahastosta yleishyödyllisiä yhdistyksiä esimerkiksi investoinneissa sekä toiminnan käynnistämisessä ja  kehittämisessä. Erityisesti haluamme kannustaa alueemme asukkaita yhteisölliseen toimintaan.

Leader-hankkeella toteutetaan monenlaisia ideoita, jotka parantavat maaseudun palveluja ja viihtyisyyttä. Leader-hankkeet lähtevät tarpeesta ja niiden tuloksena syntyy aina jotakin uutta. Hae Leader-rahaa määritellyn idean toteuttamiseen. Ole yhteydessä Karhuseutuun jo varhaisessa vaiheessa, kun alat suunnitella ideastasi hanketta. Autamme idean kehittelyssä ja tukihaun joka vaiheessa.  Ota yhteyttä ja kysy mahdollisuuksistanne saada tukea.

 

Leader-hankkeet ovat yleishyödyllisiä

Hankkeiden on oltava yleishyödyllisiä eli tuki ei saa kohdistua harvoille, ennalta määrätyille edunsaajille eikä hankkeen pääasiallinen tarkoitus saa olla taloudellinen toiminta tai voiton tavoittelu.

Hakijana voivat olla rekisteröityneet yhdistykset, oppilaitokset, säätiöt ja kunnat sekä muut julkisoikeudelliset yhteisöt. Myös yksityisoikeudellinen yhteisö voi olla hakijana, mikäli sen tarkoitus on muu kuin taloudellinen toiminta ja voiton tavoittelu.

Vuosien 2023-2027 jaamme rahoitusta Tulevaisuuden Teljä -strategian periaatteiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Rahoitushaut käynnistyvät vaiheittain vuoden 2023 aikana. Ajankohtaisimman tiedon löydät Ruokaviraston sivuilta. (Sivut päivittyvät vähitellen.)

Näin haet Leader-tukea!

Leader Karhuseudun toimialue

Toimialueeseemme kuuluvat Harjavalta, Kokemäki, Nakkila, Porin maaseutualueet sekä Ulvila.
 
Porin kaupungin osalta tukea voidaan myöntää erikseen määritellylle kaupunkialueelle. Tutustuthan karttaan ennen hakemuksen jättämistä. 

TUKEA MYÖNNETÄÄN VALINTAJAKSOITTAIN:

  1. valintajakso päättyy 31.8.2023. Valintajakson aikana jätetyt hankkeet saavat Karhuseudun hallituksen päätöksen viimeistään 30.9.2023.
  2. valintajakso on 1.9.–31.10.2023 ja saavat Karhuseudun hallituksen päätöksen viimeistään 30.11.2023.
  3. valintajakso on 1.11.–31.12.2023 ja saavat Karhuseudun hallituksen päätöksen viimeistään 31.1.2024.
  4. Vuoden 2024 valintajaksot julkaistaan syksyn 2023 aikana.