Lasten liikennepuisto valmistuu Kokemäelle

Kokemäellä lapset pääsevät opettelemaan liikennesääntöjä ja oppimaan turvallista liikkumista leijonien rakentamassa liikennepuistossa.

Lions Club Kokemäki laittoi hihat heilumaan ja päätti rakentaa lasten liikennepuiston Kokemäelle uuden päiväkoti Villa Vilinän läheisyyteen. Hankkeeseen otettiin mallia Nakkilasta, jossa leijonat rakensivat vastaavanlaisen liikennepuiston Leader-tuella.

– Lasten liikennepuistossa lapset pääsevät oppimaan liikennesääntöjä ja turvallista liikkumista. Puisto on tarkoitettu yleiseen käyttöön noin 3–12-vuotiaille lapsille. Viereisen päiväkodin lapset ovatkin jo innoissaan seuranneet rakennustöiden etenemistä. Puiston avajaisia vietetään vuoden 2023 elokuussa, Leo Järvinen kertoo.

 

60 % Leader-tukea

Ensimmäiseksi hankkeelle alettiin laatia hankesuunnitelmaa ja kustannusarviota. LC Kokemäki päätti hakea hankkeelle Leader-tukea ja sitä myönnettiinkin 60 prosenttia hankkeen kustannuksista.

– Minulla oli itsellä etukäteen jo kokemusta Leader-tuen hakemisesta, koska olin ollut mukana Kokemäen Seuratalon kunnostuksessa. Silloin hankemaailma vaati kyllä opettelua, Järvinen sanoo.

Hän on tyytyväinen Karhuseudulta saatuun neuvontaan ja tukeen.

– Vaikka hankkeen hallinnointi tuntuu aluksi vaikealta, periksi ei kannata antaa. Kun vain rauhassa jaksaa tutustua, lähtee se vähitellen rullaamaan. Ja aina kannattaa ottaa yhteyttä Karhuseutuun, sillä sieltä saa apua.

Yhdistykselle myönnetyissä Leader-tuissa parasta on Leo Järvisen mielestä se, että omarahoitusosuudesta valtaosan pystyy kuittaamaan talkoilla.

– Toki talkoihin tarvitaan tekijöitä. Siinä on omat haasteensa, koska ihmiset ovat kiireisiä. Kiitos liikennepuistosta kuuluu kaikille henkilöille ja yhteisöille, jotka ovat mahdollistaneet töiden edistymisen tähän pisteeseen.

 

Kuva: Paavo Valtanen