Vanhemmuusmatka loi perhe- ja synnytysvalmennuksen verkkoon

Kokemäellä kaksi kätilöä perusti Vanhemmuusmatka Oy:n joulukuussa 2021 tarjoamaan perhe- ja synnytysvalmennusta verkossa. Tarkoitus oli luoda kokonaisvaltainen ja näyttöön perustuva Suomen ensimmäinen verkkokurssimuotoinen valmennus. Riikka Jalonen ja Elsa Penttilä päättivät hakea yrityksen perustamiseen Leader-tukea.

– Uuden yrityksen perustamistuki mahdollisti laadukkaan verkkosivu- ja verkkokurssialustan, markkinointisuunnitelman, kieliversioiden ja juridisen ohjauksen teettämisen ostopalveluna. Näin Vanhemmuusmatka Oy pystyi varmistamaan, että palvelut ovat liiketoiminnan kasvun kannalta laadukkaasti ja ammattitaitoisesti luotu, toimitusjohtaja Riikka Jalonen kertoo.

Hankkeella mittavat yhteiskunnalliset vaikutukset

Riikka Jalonen toteaa, että hankkeen toteuttaminen osoittautui oletettua helpommaksi.

– Meidän ei tarvinnut tehdä hakuprosessia yksin, vaan Karhuseutu ja ELY tarjosivat hyvää hankeneuvontaa ja tukea prosessin eri vaiheissa. Hankehakemuksen kirjoittaminen ja tarjouspyyntöjen kerääminen vaati parin päivän työpanoksen.

Jalosen mielestä hanketuen saaminen oli Vanhemmuusmatka Oy:n liiketoiminnan käynnistämisen kannalta erittäin merkittävä.

– Verrattain maltillisen hankerahoituksen avulla luotiin vahva pohja liiketoiminnalle, jonka avulla voidaan valmentaa jokainen suomalainen lasta odottava perhe luottamaan omiin vanhemmuustaitoihinsa. Hankkeen yhteiskunnalliset vaikutukset voivat siis olla erittäin mittavat. Tulevaisuus näyttää, kuinka mimmien käy!