viralliset tiedotusohjeet

Noudattamalla virallisia tiedotusohjeita varmistat hankkeesi tukikelpoisuuden. Jos esimerkiksi unohdat lehti-ilmoituksesta vaaditut logot, ilmoitusta ei voida hyväksyä hankkeen kustannukseksi.

Kaikissa hankkeen tiedotusmateriaaleissa on käytettävä EU:n Leader-logoa ja EU-lippulogoa. Ne näyttävät tältä:

leader eu logo

Tiedotusmateriaalilla tarkoitetaan kaikkea hankkeella rahoitettavaa viestinnällistä sähköistä ja fyysistä materiaalia kuten verkkosivuja, esitteitä, tiedotteita, mainoksia, lehti-ilmoituksia, kylttejä ja messumateriaaleja.

EU-lippulogosta tulee käyttää pääsääntöisesti versiota, jonka yhteydessä on tunnuslause: ”Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin”. Tunnuslauseellista logoa käytetään aina, kun sille on riittävästi tilaa eli tekstistä saa hyvin selvää. Jos materiaalissa ei ole riittävästi tilaa lauseelle, käytetään logoa, jossa lipun alla lukee lyhenne ”maaseuturahasto”.

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto

Lippu maaseuturahasto

Käytä myös rahoituksen myöntäneen Leader-ryhmän logoa.

 

Voit asetella logot haluamaasi paikkaan materiaalissasi, kunhan niistä saa selvää. Voit käyttää tätä valmiiksi aseteltua Leader Karhuseudun logorimpsua. Suurempia painotuotteita varten lataa logot maaseutu.fi kuvapankista.

logot leader karhuseutu ja eu

Lataa logot ja muut viestintämateriaalit maaseutu.fi-sivustolta:

 
 
 

Etkö löydä etsimääsi tai kaipaatko neuvoja viestintään?

Kysy apua meidän tiedottajalta
iida.pakkanen@pyhajarviseutu.fi
Puh. 044 973 3146

Iida Pakkanen

Hankeesta viestiminen verkossa

Jos hankkeella on oma verkkosivusto tai sosiaalisen median tili, esitä sivulla hankkeesta lyhyt kuvaus, josta käy ilmi hankkeen tavoitteet, tulokset ja EU:n rahoitusosuus (Leader-tuki). Mainitse miltä Leader-ryhmältä olette rahoituksen saaneet.

Lisää sivustolle tai tilille myös vaaditut logot.

Hankkeen etenemisestä voi kertoa myös somepäivityksin tai blogikirjoituksin muilla sivuillanne.

läppärin näytöllä ahlaisten kyläyhdistyksen blogi leader-hankkeesta
Tätä kohdetta on rahoitettu mannersuomen maaseudun kehittämisohjelmasta julisteita

Julisteet

Jos julkisen tuen kokonaismäärä ylittää 50 000 euroa, sijoita hankkeen toteuttamisen ajaksi hanketta esittelevä A3-kokoinen juliste näkyvälle paikalle. Täytä julisteeseen kuvaus hankkeesta, jossa kerrot hankkeen nimen, kuka hanketta toteuttaa ja mitä hankkeessa tehdään. Mainitse myös, kuinka paljon hankkeeseen on saatu Leader-tukea.

Juliste- ja ilmoituspohjat tiedotukseen voit ladata Maaseutu.fi:n Viestinnän työkalupakista. Sieltä löydät myös muita hyödyllisiä valmiita pohjia tiedotukseen.

Tulosta juliste A3-koossa. Voit tulla tulostamaan julisteen myös Leader-toimistolle.

Tiedotuskyltit

Julisteen sijaan voi käyttää myös tiedotuskylttiä, jos se on tarkoituksenmukaista hankkeen kannalta.  Hankkeissa, jotka eivät johda investointeihin, ei tarvitse käyttää julistetta tai kylttiä, jos sille ei ole mahdollista määrittää sopivaa sijoituspaikkaa hankkeen luonteen vuoksi.

Esimerkiksi kylätalon kunnostushankkeessa kyltti tulee kylätalon seinään, mutta laajemmassa, vaikkapa alueen matkailua kehittävässä hankkeessa kyltin paikkaa voi olla vaikea määritellä.

Haluamme kuitenkin kertoa mahdollisimman laajasti Leader-tuesta ja teetämme hanketoteuttajille tiedotuskyltit, jotka voi kiinnittää haluamaansa paikkaan.

Tätä kohdetta on rahoitettu mannersuomen maaseudun kehittämisohjelmasta kyltti

Leader-hankkeista kertovia juttuja

Sankariyrittäjät
Vanhemmuusmatka loi perhe- ja synnytysvalmennuksen verkkoon

Kokemäellä kaksi kätilöä perusti Vanhemmuusmatka Oy:n joulukuussa 2021 tarjoamaan perhe- ja synnytysvalmennusta verkossa. Tarkoitus oli luoda kokonaisvaltainen ja näyttöön perustuva Suomen ensimmäinen verkkokurssimuotoinen valmennus. Riikka Jalonen ja Elsa Penttilä päättivät

Lue lisää
kaksi henkilöä toinen kiipeää tikapuille
Kestävä Karhuseutu
”Yhdistys kuuntelee kyläläisiä ja tarttuu ideoihin” – tuloksena energiansäästöä, esteettömyyttä ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia

Kyläsaaren kiinteistönomistajat osallistui Tampereen yliopiston energiansäästöön tähtäävän hankkeen pilottiin ja sai tietoa 1800-luvulla rakennetun kylätalon sisäolosuhteista. Talon ja sen toimintojen energiatehokkuutta parannetaan myös käyttöastetta kehittämällä. Talon lisäksi myös sen ympäristöä

Lue lisää