viralliset tiedotusohjeet

Noudattamalla virallisia tiedotusohjeita varmistat hankkeesi tukikelpoisuuden. Jos esimerkiksi unohdat lehti-ilmoituksesta vaaditut logot, ilmoitusta ei voida hyväksyä hankkeen kustannukseksi.

Kaikissa hankkeen tiedotusmateriaaleissa on käytettävä EU-lippulogoa.Se näyttää tältä:

Tiedotusmateriaalilla tarkoitetaan kaikkea hankkeella rahoitettavaa viestinnällistä sähköistä ja fyysistä materiaalia kuten verkkosivuja, esitteitä, tiedotteita, mainoksia, lehti-ilmoituksia, kylttejä ja messumateriaaleja.

Käytä myös rahoituksen myöntäneen Leader-ryhmän logoa.

Voit asetella logot haluamaasi paikkaan materiaalissasi, kunhan niistä saa selvää.  lataa logot maaseutu.fi kuvapankista.

Lataa logot ja muut viestintämateriaalit maaseutu.fi-sivustolta:

Hankeesta viestiminen verkossa

Jos hankkeella on oma verkkosivusto tai sosiaalisen median tili, esitä sivulla hankkeesta lyhyt kuvaus, josta käy ilmi hankkeen tavoitteet, tulokset ja EU:n rahoitusosuus (Leader-tuki). Mainitse miltä Leader-ryhmältä olette rahoituksen saaneet.

Lisää sivustolle tai tilille myös vaaditut logot.

Hankkeen etenemisestä voi kertoa myös somepäivityksin tai blogikirjoituksin muilla sivuillanne.

läppärin näytöllä ahlaisten kyläyhdistyksen blogi leader-hankkeesta
Tätä kohdetta on rahoitettu mannersuomen maaseudun kehittämisohjelmasta julisteita

Julisteet

Jos julkisen tuen kokonaismäärä ylittää 50 000 euroa, sijoita hankkeen toteuttamisen ajaksi hanketta esittelevä A3-kokoinen juliste näkyvälle paikalle. Täytä julisteeseen kuvaus hankkeesta, jossa kerrot hankkeen nimen, kuka hanketta toteuttaa ja mitä hankkeessa tehdään. Mainitse myös, kuinka paljon hankkeeseen on saatu Leader-tukea.

Juliste- ja ilmoituspohjat tiedotukseen voit ladata Maaseutu.fi:n Viestinnän työkalupakista. Sieltä löydät myös muita hyödyllisiä valmiita pohjia tiedotukseen.

Tulosta juliste A3-koossa. Voit tulla tulostamaan julisteen myös Leader-toimistolle.

Tiedotuskyltit

Julisteen sijaan voi käyttää myös tiedotuskylttiä, jos se on tarkoituksenmukaista hankkeen kannalta.  Hankkeissa, jotka eivät johda investointeihin, ei tarvitse käyttää julistetta tai kylttiä, jos sille ei ole mahdollista määrittää sopivaa sijoituspaikkaa hankkeen luonteen vuoksi.

Esimerkiksi kylätalon kunnostushankkeessa kyltti tulee kylätalon seinään, mutta laajemmassa, vaikkapa alueen matkailua kehittävässä hankkeessa kyltin paikkaa voi olla vaikea määritellä.

Haluamme kuitenkin kertoa mahdollisimman laajasti Leader-tuesta ja teetämme hanketoteuttajille tiedotuskyltit, jotka voi kiinnittää haluamaansa paikkaan.

Tätä kohdetta on rahoitettu mannersuomen maaseudun kehittämisohjelmasta kyltti

Leader-hankkeista kertovia juttuja

Sankariyhdistykset
Aloittelijalle sopiva frisbeegolf-rata Hiittenharjun rinnalle

Harjavallan kaupungista puuttui aloittelijaystävällinen metsärata frisbeegolfin harrastajille. Harjavalta Discgolf ry lähti täyttämään tarvetta Leader-hankkeella. Harjavallan discgolf ry on perustettu vuonna 2015. Aikaisemmin seura on jo hallinnoinut Hiittenharjun frisbeegolf-rataa, joka on

Lue lisää
Sankariyrittäjät
Uusi mehupuristin nostaa omenamehutuotantoa Anttilan tilalla

Anttilan tilan omenamehun hanapakkausten suosio on kasvanut nopeasti viimeisten vuosien aikana. Investointihankkeella hankittiin uusi mehupuristin.   Vuonna 2012 Juho Anttila teki vanhempiensa kanssa sukupolvenvaihdoksen maatilalla. Anttilan tilan juuret ulottuvat kauas

Lue lisää
Sankariyhdistykset
Lasten liikennepuisto valmistuu Kokemäelle

Kokemäellä lapset pääsevät opettelemaan liikennesääntöjä ja oppimaan turvallista liikkumista leijonien rakentamassa liikennepuistossa. Lions Club Kokemäki laittoi hihat heilumaan ja päätti rakentaa lasten liikennepuiston Kokemäelle uuden päiväkoti Villa Vilinän läheisyyteen. Hankkeeseen

Lue lisää